Zo ziet de seksbioscoop in Roosendaal eruit

ROOSENDAAL - Bah. Naar een seksbioscoop gaan alleen maar vieze, seksbeluste mannetjes. Nee hoor, weet Mark van den Berg (54) van seksbioscoop GeWoon in Roosendaal. Bij hem stappen iedere week honderden normale mannen, vrouwen en stellen binnen. Hij wil van het vooroordeel af en houdt daarom een open dag op 29 maart. Journalist Nicole Roelands nam alvast een kijkje.

Bij een seksbioscoop denk je al snel aan twee naakte vrouwen bij de ingang, vulgaire plaatjes in de etalage, rode lampen die de gevel verlichten en een beveiliger voor de deur. Maar niets is minder waar in de Brugstraat in Roosendaal. Je loopt seksbioscoop GeWoon in Roosendaal zo voorbij. De oranje met witte gevel verraadt niets. En dat is precies waar eigenaar Van der Berg naar streeft. Hij wil dat de normale mens naar zijn zaak komt. Zijn motto? Be nice or go away.

Dildo's

Doordat de gevel niets verklapt vind ik het ook niet gek om op vrijdagochtend tien uur bij een seksbioscoop naar binnen te gaan. Van der Berg doet de deur open en vraagt: ,,Kopje koffie?” Ik neem even de tijd om het winkelgedeelte te bekijken. Er hangen dildo's en andere seksspeeltjes aan de muur. In de verte staat een televisie aan, er flitsen wat naakte mensen voorbij. Misschien toch maar geen koffie, ik krijg het een beetje benauwd van al dat naakt. Liever een glas water.

Fluistertuin

We gaan zitten in de kletshoek, zoals schijnbaar de meeste mensen doen als ze binnenkomen. De moeder van Van der Berg zit er ook bij, zoals ze wel vaker doet. Voor de gezelligheid. Klanten kennen haar, maken een praatje. Het typeert GeWoon in Roosendaal. Het is gemoedelijk en niets moet. ,,Er zijn ook mensen die hier enkel komen voor een praatje. Of om te relaxen in de fluistertuin.”

Fluistertuin? Jazeker, die is er ook. Om tussendoor even uit te rusten of een praatje te maken. Seksuele handelingen zijn er verboden en kleding is verplicht. ,,Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. We verwachten niks en niemand wordt beoordeeld of veroordeeld. Zolang je je maar netjes gedraagt.”

Speelkwartier

Voor wie meer wil dan een praatje, moet achter de deur van de seksshop zijn. ,,Daar start het speelkwartier. Wil je een rondleiding?” We lopen een donkere gang in, richting de grootste bioscoopzaal. Die is ingericht met enkel wat leren - voor de hygiëne - banken. Aan de zijkant staan verschillende schotten, met daarin ronde gaten (gloryholes) van verschillende formaten. Tussen de schotten staan leren bedden. Er zijn geen deuren, wel kan de ruimte ‘afgesloten’ worden met een koord. ,,Dat is het teken dat iemand wel mag kijken, maar niet naar binnen mag. Vrouwen die voor het eerst komen, vinden dat vaak prettig.” Terwijl we daar staan te praten, kreunt een vrouw er flink op los en zie ik allerlei handelingen op het bioscoopdoek in mijn ooghoeken. Van der Berg hoort het allang niet meer: hij doet dit werk sinds zijn achttiende.

Vrouwen de baas

De rondleiding gaat verder langs de lockers en het bord met themadagen. Zondag is naaktmiddag, dinsdag staat in het teken van gay en bi en op vrijdag zijn vrouwen de baas. Ook komen we langs de kleedkamers die er speciaal voor de vrouwelijke bezoekers zijn. ,,Maar ook voor travestieten, want die komen hier ook. Persoonlijk vind ik dat de mooiste categorie. Dat zijn vaak mannen die in pak aankomen, in de kleedkamer omkleden en vervolgens zichzelf kunnen zijn.”

We komen langs een kleinere filmzaal - met gynaecologenstoel en sling (leren hangmat), gayzaal met darkroom en een soort van privékamer (zonder deur) met een groot bed met daarboven een spiegel aan het plafond. ,,Tja, laat je fantasie erop losgaan.”

Bepaalde tak van sport

Bij GeWoon in Roosendaal moet niets en mag alles, mits het met respect voor de ander gebeurt. ,,Wij promoten veilige seks én nee is nee. Is iemand vervelend, weet ik het binnen één minuut. De sociale controle is groot. Er komen hier mensen al langer dan 25 jaar. Het is een bepaalde tak van sport.”

Tijdens de open dag op 29 maart wil de ondernemer laten zien wat een seksbioscoop is, om de vooroordelen te ontkrachten. ,,Ik doe het niet om nieuwe klanten te werven - die heb ik niet per se nodig, maar ik doe het om te laten zien dat hier geen vieze, seksbeluste mannetjes komen. Hier leren mensen zichzelf én anderen kennen.”

De seksbioscoop is tijdens de open dag vanaf 10:00 uur open en tot 12:00 uur worden er geen seksfilms gedraaid. ,,Kom eens kijken.”

BRON: AD

Sexbioscoop in brabant

Sexbioscoop in brabant

Sexbioscoop in brabant

Ontdek GeWoon in Roosendaal

Erotische bioscoop in Roosendaal

Onze new style sexbioscoop word dagelijks bezocht door dames, heren, stellen en travestie dames, die wij verwelkomen met...

Lees meer

Ervaringen en pikante onderwerpen

Heel veel stijlvol geschreven ervaringen. Een speciale vragen rubriek, waar óók jij terecht kan met al je vragen!

Aanmelden

Zin om te chatten? Word nu gratis lid

Op ons aller Forum is er ook een mogelijkheid tot chatten. Onze chatbox is nooit open als GeWoon in Roosendaal LIVE open is.

Lees meer